Life Is Short
it all about life
Monday, 31 October 2016 • 12:29 • 0 comments

assalamualaikum..apa ek entry harini..mungkin pasal kehidupan kita kat dunia ni..apa yang aku rasa selama ni...dunia is satu ciptaan Allah untuk sekalian hambanya.. sebagai hamba apa yang perlu kita lakukan kat muka bumi ni semuanya sebenarnya kerana Allah.. sebagai hamba iaitu manusia kita akan diuji dengan pelbagai dugaan..and one of it is losing person who you love...kehilangan orang yang kita sayang is to hard..yes..memang sukar especially org tu istimewa dalam hidup kita..tapi kita tak boleh lawan takdir Allah kan..Allah dah tetapkan ajal kita bila sejak kita baby lg..begitu jugak jodoh kita.. sepanjang 20 tahun kat muka bumi Allah ni..banyak benda yang aku belajar.. terlalu banyak.. tetapi aku yakin selepas turunnya hujan mesti akan ada pelangi kan.. aku yakin yang Allah sentiasa mendengar setiap doa yg aku panjatkan..dan aku yakin satu hari nanti Allah akan makbulkannya.. harini farah baru je cakap pasal kematian ayah kawan dia.. farah cakap its too hard for her friend to accept it.. itu bagi orang yang dia dah tahu yang ayah dia memang ada penyakit... but how about us? about me? mampu ke aku terima if benda tu jadi kat aku...😭😭 sampaikan aku terfikir.. semoga Allah tarik nyawa aku terlebih dulu dari parents aku.. yes memang la aku bukannya anak yang solehah pon..tapi aku tak sanggup hilang dorang dalam hidup aku...terlalu bernilai..aku masih belum membanggakan dorang lg..belum tunaikan harapan dorang lagi..banyak lagi yang belum aku buat untuk ibu ngn ayah..so i just hope aku berpeluang untuk semua tu..hmm mengantuk pulak..ok la nanti kita sambung ye..bye..😘😘




Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff




Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: fatynmayda

Newer Posts or